Over Typisch Hond en Cindy

Even voorstellen

Leuk dat je bij Typisch Hond terecht bent gekomen! Hondengedragstherapeut Cindy helpt eigenaren en honden om elkaar te begrijpen en daardoor positief gedrag aan kunnen leren. Met een berg werkervaring met dieren, en met name honden, en opleidingen gericht op de zorg voor en het gedrag van dieren, kent Cindy de belevingswereld van honden als geen ander. Haar passie en liefde voor honden deelt ze graag met iedereen. Haar missie is dan ook om eigenaren het plezier van het hebben van een hond te laten ervaren.

Ervarings­deskundige

Tijdens haar opleiding besloot Cindy om zelf een hond te nemen. Boomer, een Bordeauxdog, werd haar nieuwe grote vriend. Toen Boomer 1,5 jaar oud was werd hij gebeten door een andere hond en liep daarmee een traumatische ervaring op. Al bijna afgeschreven door de omgeving zette Cindy alles op alles om Boomer te helpen en het aangeleerde gedrag door deze nare ervaring te verbeteren. Door haar opvoeding is Boomer maar liefst 12,5 jaar oud geworden en heeft een heel fijn leven geleid, waarin zelfs weer ruimte was voor contact met andere honden. Ondanks dat je jouw hond op dit moment waarschijnlijk wel achter het behang kunt plakken, blijft het toch jouw hond en is het belangrijk om de vriendschap tussen jullie te behouden en te versterken.

Hondengedrags­therapeut voor de unieke hond

Omdat dieren altijd centraal staan bij Cindy, en na de ervaring met haar eigen hond, besloot ze opleidingen te volgen tot hondengedragstherapeut en vervolgens kynologisch instructeur en gedragsbeoordelaar van honden. Haar opleidingen zijn in 2020 afgerond en toen was het tijd om echt zelf aan de slag te gaan met hondengedragstherapie. Het begin van Typisch Hond! Met Typisch hond wil Cindy honden een kans geven om geaccepteerd en geliefd te worden door hun eigenaar en omgeving. Iedere hond is uniek in het doen en laten en verdient liefde en aandacht.

Waarom Typisch Hond?

Elke hond is uniek en daar staat Typisch Hond voor

Iedere hond is anders, daarom is de hondengedragstherapie typisch op jouw hond en situatie afgestemd. Het kan dus zijn dat de standaardwerkwijze, zoals hierboven beschreven, uiteindelijk anders is om jouw hond zo goed mogelijk te helpen. Bij Typisch Hond is de hond zelf het allerbelangrijkst!

Op zoek naar een hondengedragstherapeut die echt met je meedenkt en kijkt naar realistische situaties en oplossingen? Vraag dan meer informatie over wat Typisch Hond voor jou kan betekenen.

Op zoek naar een hondentrainer typisch voor jouw hond?

Bij Typisch Hond ben je aan het juiste adres.

Neem contact op

Vul het contactformulier in met je vraag en er wordt z.s.m. contact met je opgenomen.

Telefoon

06 – 150 657 10