Honden­therapie

Voor het begrijpen van je hond

Hondentherapie Typisch Hond
Hondentherapie Typisch Hond
Hondentraining Typisch Hond
Hondentherapie Typisch Hond

Begrijp jij jouw hond?

Iedere hond heeft een eigen karakter, dat is typisch voor jouw hond. Soms is het lastig om uit te vogelen waarom jouw hond een bepaald gedrag vertoont. Je begrijpt je hond niet, maar je hond begrijpt ook niet wat jij als eigenaar verwacht of doet. Tijd om de band te versterken!

Ongewenst gedrag

In bepaalde situaties kan je hond dus ongewenst gedrag vertonen. Gedrag waar jij, je hond zelf en je omgeving last van hebben. Veelvoorkomende situaties van ongewenst gedrag zijn:

  • Angst voor mensen, andere honden, kinderen, voorwerpen of vuurwerk
  • Agressie naar mensen, kinderen, andere honden of dieren
  • Agressie om voer, speeltjes of het territorium
  • Najagen van dieren, fietsers of bewegende voorwerpen
  • Abnormaal gedrag, zoals regelmatig staartjagen of overmatig likken
  • Vernielen van spullen
  • Te enthousiast opspringen tegen mensen
  • Niet alleen thuis kunnen zijn
Gedragstherapie Typisch Hond Utrecht

Gedragstherapie door Typisch Hond

Je houdt enorm veel van je hond en wilt het beestje dan ook zoveel mogelijk betrekken bij je dagelijkse leven. Ongewenst gedrag van je hond kan ervoor zorgen dat jij en je hond geen plezier meer maken met elkaar. Een fijne vriendschap kan dan omslaan in ergernis en boosheid. Dat wil je voorkomen. Typisch Hond helpt je om ongewenst gedrag aan te pakken of terug te brengen naar een aanvaardbaar niveau.

Gedragstherapie Typisch Hond Utrecht

Het eerste contact

Vul het contactformulier in met je vraag en er wordt z.s.m. contact met je opgenomen.

Afspraak plannen?

Je wilt werken aan het ongewenste gedrag van je hond. We plannen een afspraak in en vooraf ontvang je een uitgebreide vragenlijst voor een goede voorbereiding.

Consult + behandel-plan

Tijdens het consult aan huis bespreken we het gedrag van je hond en de mogelijkheden die je hebt als eigenaar. Er wordt een behandelplan opgesteld waar je zelf mee aan de slag gaat met jouw unieke hond.

We gaan samen aan de slag

Je wilt werken aan het ongewenste gedrag van je hond. Wat een goed voornemen! Met positieve training en hondvriendelijke hulpmiddelen buigt Typisch Hond het probleemgedrag van je hond zoveel mogelijk om in gedrag dat op een aanvaardbaar niveau is.

Wat kun je verwachten van de werkwijze van Typisch Hond?

Gedragstherapie

Met gedragstherapie gaan we dieper in op de relatie tussen jou en je hond en het gedrag dat wordt vertoond. Wordt het gedrag van je hond veroorzaakt door een gebeurtenis, hoe heeft het zich ontwikkeld, wanneer is het erger of juist minder en hoe reageren jij en je hond op elkaar? In een natuurlijke thuissituatie wordt het gedrag onder de loep genomen om zo inzicht te krijgen in wat er precies aan de hand is.

 

Gedragstherapie Typisch Hond

Vragenlijst
Voorafgaand aan een bezoek op de thuislocatie wordt gevraagd om een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Op basis hiervan wordt een consult op maat voorbereid.

Gedragsconsult
Voor een consult komt hondengedragstherapeut Cindy Breedijk bij je thuis. Een consult duurt 2 uur. Tijdens dit gesprek wordt de vragenlijst doorgenomen en is er ruimte voor aanvullende vragen of informatie. Op basis van de antwoorden en een observatie van het gedrag van de hond, in en rondom huis, wordt een diagnose gesteld voor het probleemgedrag. Aan het eind van het consult ontvang je alvast de eerste tips en wordt het behandelplan in hoofdlijnen besproken.

Behandelplan
Alles wat besproken is tijdens het consult komt samen in een behandelplan met tips en adviezen. Typisch Hond werkt met positieve trainingsmethodes, waarbij wordt gekeken of het nodig is dat de hond wordt begrensd in gedrag. De hond en de eigenaar krijgen hiermee de steun die nodig is. Binnen 7 dagen na het consult ontvang je het persoonlijke behandelplan op maat via e-mail. Hiermee ga je zelf aan de slag om het gedrag van je hond te verbeteren.

Ondersteuning
Gedurende twee maanden word je telefonisch begeleid door Cindy. Tijdens de uitvoering van het behandelplan en in de periode daarna mag je altijd contact opnemen als je ergens tegenaan loopt en niet weet hoe je daarmee om moet gaan. Twee weken na het gedragsconsult bespreken we telefonisch de eerste stappen, die je hond wel of niet aan het zetten is.

Privétraining

Is er geen specifiek gedragsprobleem, maar wil je het gedrag van je hond beter leren begrijpen? Is het niet mogelijk om een algemene hondentraining bij een hondenschool te volgen of wil je een goede basisstart maken met je nieuwe hond? Dan is het ook mogelijk om voor privétraining te kiezen.

Privétraining is vooral gericht op gehoorzaamheid en niet zozeer op gedragsproblemen. Met een paar handige oefeningen en tips helpt Typisch Hond je op weg naar de ideale relatie tussen jou en je hond.

Privé training Typisch Hond
Privé training Cindy

Waarom Typisch Hond?

Typisch Hond biedt altijd maatwerk

Iedere hond is anders, daarom is de hondengedragstherapie typisch op jouw hond en situatie afgestemd. Het kan dus zijn dat de standaardwerkwijze, zoals hierboven beschreven, uiteindelijk anders is om jouw hond zo goed mogelijk te helpen. Bij Typisch Hond is de hond zelf het allerbelangrijkst!

Op zoek naar een hondengedragstherapeut die echt met je meedenkt en kijkt naar realistische situaties en oplossingen? Vraag dan meer informatie over wat Typisch Hond voor jou kan betekenen.

Op zoek naar een hondentrainer typisch voor jouw hond?

Bij Typsich Hond ben je aan het juiste adres.

Neem contact op

Vul het contactformulier in met je vraag en er wordt z.s.m. contact met je opgenomen.

Telefoon

06 – 150 657 10